recepta-mongetes-amb-cloisses

 

És sorprenent la capacitat que tenen els llegums per combinar amb tants i tants ingredients. Amb tota mena de verdures, arròs, carns, peixos i fins i tot marisc, com la recepta que ens ocupa, a base de mongetes del ganxet i cloïsses. Una recepta força senzilla d’elaborar on el principal secret rau en utilitzar mongetes i cloïsses de primera qualitat i en saber coure bé les mongetes perquè quedin tendres per dins i senceres per fora, tot evitant que es trenquin. Per aconseguir-ho, l’ideal seria coure les mongetes a 70 ºC, cosa que us podria portar força estona i saber regular bé la quantitat d’aigua perquè no us en quedeu sense. També podeu aconseguir-ho bullint-les a foc molt lent, controlant que l’aigua no bulli amb força i faci ballar les mongetes per l’olla a un ritme massa ràpid que les faria acabar trencant. Aconseguida aquesta fita, ben assequible si es té paciència, només és qüestió d’incorporar les mongetes cuites i el seu suc a un sofregit de ceba, all i vi blanc reduït, condimentar-ho amb una picada d’all i julivert i afegir finalment les cloïsses. Amb el calor que les abrigarà tan bon punt les posem a la paella, de seguida s’obriran i deixaran anar la seva ànima marina perquè s’amoroseixi amb la resta d’ingredients. Feu aquesta recepta de les mongetes amb cloïsses i veureu com no exagero si afirmo que són dos productes que es complementen a la perfecció.

 

Ingredients per a 2 persones

PER COURE LES MONGETES:

350 g de mongetes del ganxet tendres (si no en trobeu de tendres, podeu fer servir mongetes seques i coure-les més estona)

1 fulla de llorer

1 ceba

1 litre d’aigua mineral natural

250 g de cloïsses
1 ceba mitjana picada
1 gra d’all picat
150 ml de vi blanc sec
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
PICADA:

1 gra d’all

1 c.s. de julivert picat

(c.s.: cullerada sopera)Preparació de les mongetes amb cloïsses

  1. Posar les cloïsses en remull amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra que puguin tenir al seu interior.
  2. En una olla, posar en fred l’aigua, les mongetes, la fulla de llorer i la ceba pelada i tallada per la meitat (l’aigua ha de cobrir bé les mongetes, si en falta, posar-ne més). Coure a foc molt lent durant 30 minuts, evitant que bulli del tot l’aigua per evitar que es trenquin les mongetes. Gairebé al final, posar una mica de sal i remenar suaument. Abans d’apagar el foc, comprovar que les mongetes estiguin prou cuites. Apagar el foc i reservar (si es fan servir mongetes seques, coure-les entre 1,5 i 2 hores).
  3. En una paella gran, posar un bon raig d’oli d’oliva i sofregir la ceba picada durant 30 minuts a foc molt lent.
  4. Afegir el gra d’all picat i seguir sofregint durant 10 minuts més a foc molt lent perquè no es cremi.
  5. Incorporar el vi blanc i deixar-lo reduir.
  6. Mentrestant, fer la picada. Picar l’all i el julivert de la picada en un morter fins aconseguir una pasta homogènia.
  7. Quan el vi blanc s’hagi reduït, afegir les mongetes cuites a la paella amb el seu suc de cocció (sense la ceba ni la fulla de llorer), la picada i coure 5 minuts a foc lent. Ha d’haver-hi suficient caldo perquè el resultat final de les mongetes amb cloïsses ha de ser caldós.
  8. Incorporar les cloïsses, tapar la paella i esperar a què s’obrin.
  9. Tan bon punt s’obrin, apagar el foc, deixar reposar 2 minuts i servir les mongetes amb cloïsses acompanyades del seu suc.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Mongetes amb cloïsses
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)