recepta-pebrots-confitats-al-forn-amb-el-seu-suc

 

Si mai aneu per Tolosa (Guipúscoa), teniu parada obligada a Casa Julián, un asador extraordinari i ple d’encant on podreu gaudir d’un dels millors txuletones de buey que hagueu provat mai. L’ambient respira caliu i bons àpats, com ho demostren les tantes fotografies que tenen penjades a l’entrada dels personatges il·lustres que hi han passat. Per sort, la seva merescuda fama no els ha fet perdre l’essència i han continuat amb la senzillesa i excel·lent atenció que els ha caracteritzat durant tot aquest temps. Un establiment sense pretensions, amb només cinc o sis plats a la carta basats en unes poques matèries primeres excelses i molts anys d’experiència culinària. Uns anys que, precisament, Matías Gorrotxategui, qui regenta aquest establiment des de fa més de 25 anys, sabé extreure molt bé del seu predecessor i fundador de Casa Julián, Julián Rivas, com demostra el fet que, en demanar-li aquest darrer al seu amic Matías que es fes càrrec de l’asador quan ell es retirés, Matías només li demanà com a condició que li ensenyés tot el que sabia i havia après sobre la tècnica del asado durant tot 1 any. Acceptada la condició, Julían i Matías compartiren regència durant aquell any i d’aquesta manera es pogué continuar amb la tradició que tanta fama els ha acabat donant.

 

No obstant, Casa Julián no només és coneguda pel seu txuleton de buey. També ho és pel seus extraordinaris espàrrecs i pebrots confitats de Lodosa, plats que serveixen d’avantsala del festival gastronòmic que els seguirà i permeten posar el llistó ben alt des del moment en què comencen a arribar les primeres viandes a la taula. Fixeu-vos bé si deixaren el llistó ben alt que les reminiscències d’aquells pebrots confitats persistiren durant una llarga temporada i l’única manera d’apaivagar-les fou intentant reproduir-los a casa amb la recepta que teniu a continuació. Afortunadament, després d’assaborir de nou els pebrots confitats, vaig poder dormir tranquil uns dies, tot traslladant ara el desig de poder tornar a gaudir d’aquell txuletón de buey que precedia els pebrots confitats de Casa Julián. Hi hauré de tornar.

 

Ingredients per a 2 persones

3 pebrots vermells tipus Morrón
Sal
Oli d’oliva verge extraPreparació dels pebrots confitats al forn amb el seu suc

  1. Pre-escalfar el forn a 200 ºC.
  2. Netejar bé els pebrots amb aigua i assecar-los bé amb paper de cuina.
  3. Posar-los en una font per anar al forn (de vidre, ceràmica o la que tingueu) i untar-los per tots els costats amb oli d’oliva amb l’ajuda d’un pinzell.
  4. Introduir-los al forn (amb calor a dalt i a baix) durant 60 minuts.
  5. Als 30 minuts, treure’ls del forn i donar-los la volta perquè es facin de manera homogènia per cada costat.
  6. Passats els 60 minuts totals, treure’ls del forn, tapar-los amb paper d’alumini i deixar que es refredin durant una estona (15-20 minuts).
  7. Un cop s’hagin refredat una mica, pelar-los i retirar les llavors, tot recuperant el suc que hagin deixat anar.
  8. Tallar cada pebrot en 4 trossos, tornar-los a posar a la font, un al costat de l’altre, repartir per sobre una mica del suc de la cocció que hagin deixat anar (no gaire), afegir un bon raig d’oli d’oliva i tornar a enfornar 15 minuts més (amb calor només a la part de sota).
  9. Servir els pebrots confitats en la mateixa font on els hem cuinat, acompanyats de pa torrat amb tomàquet.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Pebrots confitats al forn amb el seu suc
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)