recepta-porro-confitat-amb-herbes-aromatiques

 

Sovint tendim a complicar-nos massa la vida. Buscar problemes allà on no n’hi ha. Fer més difícils les coses del que realment són. O caure en un excés d’engalanament i disfressar de tal manera les coses que resulten pràcticament impossibles de reconèixer. La cuina no és una excepció. I allò que ens sol passar en el nostre dia a dia també acaba sent a voltes habitual entre els cuiners. Les escoles de cuina no tinc clar que hi tinguin res a veure. Les modes socials i la pressió del veí potser sí. S’hauria de fer un estudi clar i precís de les tendències que van i venen entre les cases de menjars.

 

El producte havia ocupat la centralitat més moderada i correcte anys enrere. S’havia situat allà on havia de ser: l’eix al voltant del qual girava la resta. Aquesta centralitat, ben entesa com la part central i no com una equidistància indiferent, ha quedat arraconada en molts indrets. Alguns establiments afortunadament encara en fan bandera, i alguns nous si sumen compartint així aquesta manera d’entendre la gastronomia. Altres prefereixen posar el producte en segon terme i exaltar altres aspectes de la seva proposta culinària tals com la tècnica, els acompanyaments o la posada en escena. Particularment, a excepció dels establiments d’avanguarda, aquells que realment fan i són l’avanguarda de la nostra cuina i a qui hauríem de donar carta blanca per fer el que els plagui, em decanto per la cuina de producte, aquella que ressalta i emfatitza els sabors, textures i aromes dels ingredients principals de cada plat.

 

El porro confitat amb herbes aromàtiques n’és un humil exemple. Una preparació que permet extreure el millor del porro i gaudir d’aquesta hortalissa en tota la seva plenitud. Normalment estem acostumats a emprar el porro en sofregits, cremes o brous. Però poques vegades ens el mengem tal com és, sol. El confitat a baixa temperatura per immersió en oli d’oliva, que podem aromatitzar o no amb herbes, és una tècnica culinària molt adient per profunditzar en el més essencial d’alguns aliments, com el porro. Sol o acompanyant un altre producte, una carn per exemple, resulta exquisit.

 

Ingredients per a 2 persones

4 porros petits
1 c.c. de farigola
1 c.c. de sajolida
Sal
Oli d’oliva verge extra
(c.c.: cullerada de cafè)Preparació del porro confitat amb herbes aromàtiques

  1. Netejar bé la terra dels porros, tallar-los pels extrems per quedar-nos només amb la part més blanca i treure’ls una o dues capes. Si són força llargs, tallar-los de manera que us càpiguen els trossos dins del cassó que fareu servir per confitar-los.
  2. Salar lleugerament els porros.
  3. En un cassó, barrejar les herbes aromàtiques que vulguem fer servir amb oli d’oliva. Hem de posar força oli. El suficient perquè després, quan posem els porros, quedin totalment submergits.
  4. Posar-hi els porros i coure’ls a 80 ºC durant 1 hora. Per controlar la temperatura, el millor és fer servir un termòmetre de cuina i, si veiem que la temperatura puja gaire, apagar el foc fins que baixi i després tornar-lo a encendre.
  5. Passat aquest temps, treure els porros confitats amb herbes aromàtiques del cassó. Treure’ls les herbes perquè no ens molestin a l’hora de menjar-los. Es poden consumir immediatament, com a acompanyament per a qualsevol plat, sols o es poden guardar amb el mateix oli que els heu confitat un cop colat i retirades les herbes.

 

Resumen
recipe image
Nombre receta
Porro confitat amb herbes aromàtiques
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)