recepta-calamars-arrebossats-amb-farina-i-ou

 

Els arrebossats tradicionals per excel·lència dels calamars són a la romana, a base d’una pasta d’ou, farina i aigua carbonatada, i a l’andalusa, només passats per farina. Les dues són alternatives infal·libles amb resultats pràcticament garantits. La primera, amb un arrebossat més consistent, cruixent i saborós i, la segona, amb un arrebossat lleuger, eteri i delicat que destaca el gust del calamar i la seva textura tova. En mig d’aquestes dues opcions trobem la versió dels calamars arrebossats amb farina i ou, variant light de l’arrebossat a la romana i un xic més consistent que l’arrebossat a l’andalusa. Una versió no tan pesada que permet seguir donant una textura cruixent al calamar sense renunciar a la suavitat i delicadesa que s’aconsegueix quan simplement es passen els calamars per farina. Les complicacions de la recepta són mínimes, però requereixen prestar atenció especial en un parell de punts. Per una part, assegureu-vos de netejar bé els calamars sota l’aixeta i assequeu-los bé amb paper absorbent per eliminar tota l’aigua. Aquest punt és imprescindible perquè la farina no s’enganxi en excés al calamar. Per l’altra part, com totes les fritades, l’oli ha d’estar ben calent (180 ºC) quan comenceu a fregir les rodanxes de calamar arrebossades. El procés de fregir s’ha de fer poc a poc, sense fregir molts trossos a la vegada, perquè aquests no es toquin els uns amb els altres i s’enganxin, i la temperatura de l’oli no baixi en excés en posar els trossos. D’aquesta manera aconseguireu una textura cruixent i ben daurada. I, sobretot, fregiu poc temps els calamars, o correu el risc que us quedin secs i durs.

 

Ingredients per a 2 persones

2 calamars mitjans
Farina per arrebossar peix
1 ou
Sal
Oli d’oliva verge extra
Opcional: 1 llimonaPreparació dels calamars arrebossats amb farina i ou

  1. Netejar bé els calamars per treure’ls la possible sorra que puguin tenir i assecar-los bé amb paper absorbent.
  2. Tallar les aletes i les potes dels calamars. Tallar el cos del calamar a rodanxes d’un 1 cm aproximadament, les potes llargues en 3 ó 4 trossos i la resta de potes en trossos més petits perquè puguin cabre senceres a la boca.
  3. Enfarinar els trossos de calamar i passar-los per un colador fi per acabar de treure l’excés de farina que puguin tenir.
  4. Posar oli d’oliva abundant en un cassó petit per tal que cobreixi totalment les rodanxes de calamar quan les hi posem i escalfar-lo.
  5. Quan l’oli estigui ben calent (180 ºC si teniu termòmetre), passar les rodanxes i potes del calamar enfarinades per ou batut amb un xic de sal i fregir-les immediatament fins que estiguin rosses, aproximadament 1 minut. El calamar no s’ha de fregir en excés perquè sinó queda sec i dur. Fregir les rodanxes de calamar en tandes petites perquè tinguin suficient espai al cassó per fregir-se bé, no s’enganxin unes amb les altres i evitar que l’oli baixi gaire de temperatura.
  6. Reservar els calamars arrebossats amb farina i ou sobre paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.
  7. Els calamars arrebossats amb farina i ou es poden servir acompanyats de llimona per tal de contrarestar l’efecte greixós de la fritada.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Calamars arrebossats amb farina i ou
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)