recepta-peix-a-la-sal

 

Sóc dels que pensa que als bons productes que ens dóna el mar i la terra, quan menys es manipulin, millor, sobretot si no estem convençuts d’estar-ne a alçada. Només així, hom pot gaudir i identificar l’autèntic sabor dels aliments, aquell sabor originari sovint disfressat amb una salsa ridícula, un acompanyament mediocre o un excés de cocció que n’elimina qualsevol resta ínfima de gust que encara poguessin tenir. Potser us sonarà familiar, però així es com alguns atrevits intenten presentar-nos productes que han costat tant de cultivar, criar o pescar, reduint-los a meres representacions fictícies del que tals criatures anaven a ser. Així doncs, o cuinem aquests productes amb tècniques que els facin justícia i no els destrossin, o els acompanyem de semblants de la mateixa categoria (o superior) per ressaltar les seves bondats. I una manera segura i excel·lent de respectar el peix és fer-lo a la sal. Fàcil i ràpida, aquesta recepta del peix a la sal us permetrà gaudir de l’autèntic sabor del peix, lleugerament aromatitzat i regat amb oli d’oliva verge extra.

 

Ingredients per a 2 persones

1 peix sencer d’uns 400-500 g (llobarro, orada, besuc, sarg, cantera…)
1 kg de sal gruixuda (2 kg de sal per cada 1 kg de peix)
Pebre blanc
Herbes aromàtiques (romaní, farigola, fonoll…)
Oli d’oliva verge extra
4 c.s. d’aiguaPreparació del peix a la sal

  1. Netejar bé el peix amb paper de cuina. Tallar-li les aletes.
  2. Farcir-lo amb herbes aromàtiques (al gust) i una mica de pebre blanc. Reservar.
  3. Barrejar la sal gruixuda amb 2 c.s. d’herbes aromàtiques picades (o en pols) i 2 c.c. de pebre blanc en gra. Humitejar lleugerament la sal amb una mica d’aigua (unes 4 c.s.) per afavorir el compactat de la sal i la formació de crosta durant l’enfornat.
  4. En una safata per anar al forn, fer un llit amb part de la mescla de sal, posar el peix a sobre i tapar-lo bé amb la sal restant. No s’ha de veure el peix.
  5. Enfornar-lo a 200 ºC durant 15-20 minuts. Si voleu assegurar-vos del punt òptim de cocció del peix a la sal, és recomanable punxar-lo amb un termòmetre que pugui anar al forn i treure’l del forn quan el seu interior arribi als 63 ºC.
  6. Retirar-lo del forn, trencar la crosta de sal i separar els filets de peix. Servir els filets del peix a la sal amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Peix a la sal
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)