recepta-melmelada-de-mores

 

Quan arriben els últims dies d’agost, sovint ens agafa una compressible malenconia per la fi de les vacances. La llum del dia ja comença a ser diferent, les hores de sol minven i les converses giren al voltant de les vivències estivals passades, com si fossin un record llunyà però ben viu dins nostre, com si ja presagiéssim la seva fi i ens en comencéssim a acomiadar d’elles fins l’any següent. Per sort, la fi de l’estiu i les tan esperades vacances també ens porta un fruit vermell sofert de collir, però deliciós: les móres. Sembla com si estiguessin fetes per compensar aquest sentiment de melangia que ens abriga, per demostrar-nos que la fi de l’estiu també porta fruits que, si sabem conservar-los adequadament, ens poden ajudar a arribar a la propera canícula. La melmelada de móres és potser la millor forma de conservar-les i, probablement i al meu gust, d’assaborir-les. Només cal coure-les amb sucre, una mica de poma per donar-los consistència i suc de llimona, l’àcid del qual ajudarà a la seva conservació. Feta la melmelada de móres, ja es pot envasar en pots, fer-los el bany maria i cap a l’armari fins que en torneu a collir l’any següent, quan us torni a encongir aquell sentiment nostàlgic propi de la fi de l’estiu i les vacances.

 

Ingredients per a 2 kg de melmelada de móres

1 kg de móres
500 g de pomes Golden
625 g de sucre
1 llimona
100 ml d’aigua mineral naturalPreparació de la melmelada de móres

  1. Pelar les pomes, retirar-los el cor i tallar-les a quarts.
  2. Posar els trossos de poma en una olla juntament amb l’aigua i les móres i fer-ho bullir fins que les pomes estiguin toves, aproximadament durant 30 minuts.
  3. Apagar el foc, triturar amb la batedora elèctrica i passar pel passapurés per la malla més fina per tal que no quedin llavors.
  4. Tornar-ho a posar a l’olla, portar-ho a l’ebullició, afegir el sucre i el suc de la llimona i fer-ho bullir a foc lent durant 30 minuts o fins obtenir la textura desitjada, remenant sovint i amb l’olla mig tapada.
  5. Apagar el foc i posar la melmelada de móres en pots esterilitzats (per esterilitzar-los podeu bullir-los amb aigua uns minuts). Tancar els pots i deixar-los cap per avall durant unes hores.
  6. Si voleu conservar la melmelada de móres a l’armari durant uns mesos, fer el bany maria als pots de melmelada durant 20 minuts. D’aquesta manera traureu l’aire que tenen a dins i us aguantaran sense problemes uns quants mesos.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Melmelada de móres
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
41star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)