recepta-melmelada-de-pressec

 

La melmelada és una d’aquelles coses que m’agrada especialment fer jo mateix. Poder triar la fruita, decidir la quantitat de sucre que hi vull posar, afegir-hi alguna espècia o ingredient addicional que li doni un toc diferent, cuinar-la lentament fins assolir la textura que més m’agradi,… No té gaire secret i amb una mica de pràctica es pot dominar la tècnica de seguida. I el resultat és substancialment millor que qualsevol melmelada que pugueu comprar en un supermercat. Sempre en podeu comprar d’artesanes, molt bones i semblants a les que podeu fer vosaltres mateixos, però ja costen uns euros i, per poc temps que tingueu, segur que passareu una bona estona elaborant-les a casa i les assaborireu més. Una amb les que recomano començar és la melmelada de préssec, deliciosa i poc arriscada, ja que us serà relativament fàcil veure quan la melmelada ha assolit la textura necessària. Pot semblar trivial però no ho és. Precipitar-se i apagar el foc abans d’hora pot suposar obtenir una melmelada massa fluida. Pel contrari, deixar-la coure massa pot resultar en una massa sòlida i difícil d’estendre damunt d’una torrada. Segons amb quines fruites es faci la melmelada, saber quan ha assolit la textura adequada pot ser un pèl difícil, sobretot si és dels primers cops que l’elaborem. Afortunadament, amb la melmelada de préssec ho tindreu més fàcil i probablement no us equivocareu gaire quan decidiu apagar el foc.

 

Ingredients per a uns 6 pots de 350 ml

2 kg de préssecs de vinya
800 g de sucre de canya integral
1 branca de canyella
2 claus d’olor
La pell de 2 llimonesPreparació de la melmelada de préssec

  1. Netejar els préssecs amb aigua i fregar-los entre ells per treure’ls la pelussa.
  2. Tallar els préssecs a trossos i deixar-los macerar amb el sucre durant 2 hores. A diferència d’altres fruites, si els deixem macerar gaire més estona s’oxidaran ràpidament i adquiriran un color negrós que no ens interessa.
  3. Passades les 2 hores, posar els préssecs macerats amb el sucre en una olla gran i coure’ls entre 15 i 30 minuts fins que estiguin tous.
  4. Retirar els trossos de préssec i deixar el suc resultant dins l’olla.
  5. Passar els trossos de préssec pel passapurés amb el filtre més gran que tingueu. Ja va bé que no quedi molt fi. Reservar.
  6. Posar la branca de canyella, els claus d’olor i la pell de les llimones a l’olla on teníem el suc i reduir durant 15 minuts.
  7. Tot seguit, afegir el puré de préssec que hem obtingut en passar els trossos de préssec pel passapurés al suc anterior i coure durant 15 minuts més o fins obtenir la textura desitjada.
  8. Apagar el foc, retirar la pell de les llimones, la canyella, els claus d’olor i, si n’hi hagués, l’escuma de la superfície.
  9. Posar la melmelada de préssec en pots esterilitzats (per esterilitzar-los podeu bullir-los amb aigua uns minuts). Tancar els pots i deixar-los cap per avall durant unes hores.
  10. Si voleu conservar la melmelada de préssec a l’armari durant uns mesos, fer el bany maria als pots de melmelada durant 20 minuts. D’aquesta manera traureu l’aire que tenen a dins i us aguantaran sense problemes uns quants mesos.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Melmelada de préssec
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)