recepta-pizza-4-formatges

 

Cert. Potser no és el plat més saludable de tots. El seu elevat contingut en hidrats de carboni i algun que altre greix fa que haguem d’autoregular el seu consum, cosa difícil com més bona sigui la pizza, tant si la mengem fora en un restaurant com si ens hem decidit a preparar una pizza casolana. Sempre dic que el problema no és el menjar, sinó la falta d’exercici, així que, si fem esport regularment, no ens hem de sentir culpables ni preocupar si de tant en tant deixem caure una pizza en un dels nostres àpats setmanals, preferentment divendres o dissabte nit, moments especialment i curiosa indicats i apetibles per una menja com aquesta. Les barreges d’ingredients que se’n poden fer són pràcticament infinites i permeten adaptar la pizza al nostre gust. Una de les que m’agrada més és, amb el perdó d’aquells a qui no els agrada el formatge, cosa que encara el meu intel·lecte no ha arribat a comprendre per més que m’hi he esforçat, és la pizza 4 formatges. Evidentment porta 4 varietats de formatges diferents, però tant en podeu posar 3 com 5. Menys seria un pèl ridícul i la pizza no faria honor al seu nom i més seria un excés desmesurat i una barreja massa densa i confusa d’aquest ingredient làctic tan apreciat per alguns, entre els quals m’hi incloc. Els principals formatges que escolliria per fer la barreja són la mozzarella, l’emmental i el gruyère, 3 formatges que es fonen d’allò més bé i creen una mescla harmoniosa. Addicionalment podeu afegir un quart formatge en funció del vostre gust particular: raclette, brie o camembert si voleu una cosa suau o un formatge blau com el roquefort o gorgonzola si voleu un gust més intens. A partir d’aquí, el millor és experimentar i anar variant la fórmula per no avorrir-se mai d’una de les pizzes més conegudes arreu: la pizza 4 formatges.

 

Ingredients per a una pizza 4 formatges per a 1-2 persones

250 g de massa de pizza
75 g de salsa de tomàquet amb alfàbrega
Orenga
Opcional: 6 nous
MESCLA DE FORMATGES:

60 g de mozzarella de búfala tallada a rodanxes

50 g de formatge emmental ratllat

40 g de formatge gruyère ratllat

50 g d’un quart formatge. Si el voleu suau pot ser raclette, brie o camembert. Si el voleu més fort pot ser un formatge blau com roquefort o gorgonzola.

 

Notes:

Es pot variar la quantitat de massa de pizza en funció de com ens agradi de gruixuda:

  • 200 – 250 g: massa fina
  • 250 – 300 g: massa normal
  • 300 – 350 g: massa gruixuda
Preparació de la pizza 4 formatges

  1. Pre-escalfar el forn a 220 ºC amb la funció a dalt i a baix.
  2. Estirar la massa de pizza amb un corró, o amb les mans si sou hàbils, vigilant no trencar la massa. Posar la massa estirada a sobre d’una safata de pizza o sobre paper de forn.
  3. Escampar la salsa de tomàquet amb alfàbrega per sobre i posar-hi una mica d’orenga.
  4. Distribuir-hi per sobre la mescla de formatges i, opcionalment, les nous trencades a trossos grans.
  5. Enfornar durant 15-20 minuts a 220 ºC fins que veiem que està prou feta.
  6. Apagar el forn, deixar reposar la pizza 4 formatges un parell de minuts i servir.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Pizza 4 formatges
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)