restaurant-sense-pressa

Preu mig: 65€
Cuina: de mercat
Ideal per: íntim, per anar en parella o amics
Ubicació: Barcelona – Eixample esquerra
 
93 218 15 44
c/ Enric Granados, 96. 08008 Barcelona
www.sensepressarestaurant.com

DESTACAT

  • Tenen molts plats fora de carta. Deixeu-vos aconsellar.
  • Els cigrons amb espardenyes i ou, el txuletón i el steak tartar no fallen mai.
  • Deixeu lloc pels postres, especialment la leche frita i la coca de Llavaneres.
  • Convé reservar amb antelació. Només té 8 taules i sol estar ple.
Cuina de producte excelsa

 

Barcelona és una ciutat cosmopolita, oberta al món i assimila molt ràpid les noves tendències europees i internacionals. Aquest caràcter innegable es veu reflectit arreu i la gastronomia no n’és una excepció. Els comensals que passen cada dia pels restaurants de la ciutat són variadíssims, de tots els orígens haguts i per haver i, irremeiablement, aquest fet influeix en la tipologia de l’oferta gastronòmica local. Avui en dia, es pot gaudir de qualsevol tipus de menjar i de qualsevol origen, gairebé a qualsevol hora. La pressió per diferenciar-se i la competència pel comensal ha estat clau per la modernització i adaptació de l’oferta gastronòmica a les noves demandes gustatives, fet que ha comportat la renovació de molts establiments i l’adequació de la carta als nous gustos.

 

Així, l’oferta gastronòmica s’ha fet extensíssima: des dels restaurants de totes les nacionalitats que ens puguin venir al cap fins als més moderns restaurants d’autor o de plats i platillos reinterpretats, sovint acompanyats de locals decorats adequadament per transmetre aquesta sensació d’imperiosa actualitat.

 

Dins d’aquesta transformació de la restauració local en els darrers anys, més ràpida que lenta, hi ha hagut una sèrie de restaurants que han sabut preservar la seva autenticitat i s’han mostrat fidels als valors i idees amb els que van néixer. Probablement la pressió pel canvi ha degut ser forta, però aquests restaurants s’han mostrat ferms en les seves conviccions. I tots ells, casualment o no, comparteixen les mateixes característiques: la mateixa família els regenta des de fa forces anys, solen ser petits i acollidors, basen la seva cuina en producte d’altíssima qualitat i empren tècniques culinàries tradicionals, sense excessives sofisticacions. Estem parlant de restaurants com el Sense Pressa, Can Vallès, Can Pineda, Ca l’Isidre, Bodega Sepúlveda o Granja Elena per exemple.

 

En el cas que ens ocupa, el restaurant Sense Pressa, l’entrada no destaca especialment, fet que podria fer, fàcilment, que el passéssim de llarg i no li prestéssim l’atenció que, després de menjar-hi, tots estaríem d’acord en atorgar-li. I és que realment al Sense Pressa no li calen gaires demostracions públiques grandiloqüents per posar de manifest la seva qualitat, ja que el boca-orella i la feina del dia a dia del José Luis, la Isabel i el seu fill, el Víctor, han estat suficients per omplir dia si dia també el petit local del carrer Enric Granados.

 

Amb 6 taules al menjador principal, 2 a l’entrada i una petita terrassa, no és estrany doncs que sigui difícil reservar taula. Això sí; un cop entaulats, mentalitzeu-vos per gaudir d’un àpat memorable orquestrat des de bon començament pel José Luis, qui a part de dirigir la cuina, fa de mestre de cerimònies i us cantarà la infinitat de plats que tenen fora de carta. La cuina de mercat té, afortunadament, això: la peculiaritat de comptar cada dia amb ingredients diferents segons el producte que arribi al Mercat i brindar-nos-els a la taula ben frescos. Davant d’una frescor excepcional entendreu que no sigui necessari tècniques culinàries abrasives o d’avantguarda a no ser que vulguem disfressar altres carències o realment vulguem transmetre un segell propi i d’autor, cosa totalment lloable i vàlida però a l’abast de molt pocs.

 

La cuina del Sense Pressa, doncs, és una cuina rotundament de producte, de mercat i tradicional, sense excessives complicacions. Prova d’això són els seus entrants, com les croquetes de gambes o pernil (excepcionals), els bunyols de bacallà, les anxoves o les carxofes farcides de foie. O els seus plats de carn o peix com el txuletón (memorable), el xai lletó, el garrí al forn, el steak tartar, el bacallà al pil pil o el tronc de lluç, entre altres. La carta no recordo que hagi canviat gaire amb els anys i, probablement, si no ho ha fet, és per la gran quantitat de plats fora de carta que el José Luis no es cansarà de repetir-vos si, en arribar al final i no recordar els primers plats que us ha dit, li demaneu que us els torni a dir. N’hi ha un, per això, que destaca per sobre dels altres i que ha aconseguit fidelitzar a més d’un: els cigrons amb espardenyes i ou. Sense ànim de condicionar a ningú, però si realment aquest plat és el que porta a molta gent al Sense Pressa, deu ser per alguna cosa.

 

Com no podia ser d’una altra manera, les postres estan a l’alçada dels plats que les precedeixen, essent especialment destacable la famosa coca de Llavaneres i la leche frita que elabora la mateixa Isabel. Tot i això, si no s’ha sabut calibrar bé els primers i segons demanats i s’ha arribat forçat a les postres, millor compartir-ne unes i dexar les altres per una propera visita.

 

En quant als vins, la selecció és extensa i ben triada gràcies, principalment, a la passió del Víctor, el fill del José Luis, qui us ajudarà a triar el vi o espumós que millor acompanyi els plats demanats i satisfaci els vostres gustos particulars. Una passió que es visualitza a mesura que entrem al minúscul menjador de sis taules en veure totes les ampolles de vi, cava i champagne presents a les estanteries de les parets. Una ambientació que, certament, ajuda a crear una atmosfera relaxada, agradable i molt gastronòmica presagi del que està apunt de succeir.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 3 votes
Brand Name
Sense Pressa
Price
EUR 65