restaurant-pla-de-la-cot-ski-lounge


Preu mig: 40€
Cuina: de muntanya
Ideal per: parella, amics, grups
Ubicació: Andorra
 
+376 728 175
Pla de la Cot, estació d’esquí Vallnord Pal. AD400 La Massana (Andorra)

DESTACAT

  • Obren les nits dels divendres, dissabtes i nits de lluna plena. Imprescindible reservar.
  • Lloc ideal per degustar una bona fondue o raclette, aquesta última servida com ha de ser, amb la peça de formatge sencera.
  • S’arribi com s’arribi al restaurant, l’experiència serà inoblidable. Podeu fer-ho amb esquís de muntanya, amb raquetes o caminant. Si no us voleu cansar gaire, es pot pujar amb la màquina de neu anomenada retrac (surt a les 20h de l’estació d’esquí de Pal).
  • Molt recomanable fer la baixada esquiant i gaudir de la sensació d’esquiar de nit sols per les pistes, només amb la llum de la lluna i les estrelles.
  • Encara que és ideal per anar en colla, si aneu amb la parella i voleu estar més tranquils, demaneu que us ubiquin a la planta superior.
L’experiència màgica de sopar envoltats de neu

 

El fet de menjar es pot entendre de dues maneres. Com una simple necessitat fisiològica en la qual ingerim aliments sòlids o semisòlids per dotar al nostre organisme de l’energia necessària per seguir funcionant, o bé com un acte social en el qual fem d’aquesta ingesta un moment especial i la necessitat fisiològica passa a un segon terme per posar en primer pla la nostra necessitat, també innata, de relacionar-nos amb altres persones. Les dues maneres d’entendre-ho són igualment vàlides i, per tots nosaltres, alguns cops pesa més la primera i, en d’altres, la segona.

 

Quan menjar esdevé un acte social, la cuina i els aliments que ingerim són importants però també intervenen d’altres factors, com a mínim, igual de rellevants. Així, la companyia i l’entorn són importantíssims a l’hora de gaudir plenament d’aquesta experiència. Un àpat acompanyats de persones amb poca conversa o de paraula fàcil i avorrida pot ser etern. De la mateixa manera, és molt diferent menjar en un entorn ple de caliu, bon ambient i agradable que en un lloc fred sense cap atractiu especial, per molt bo que sigui el menjar. Perquè un àpat, entès com un acte social, sigui satisfactori és imprescindible una bona companyia i un entorn que acompanyi i emfatitzi la resta d’elements. Molts cops quan aquests dos factors són destacables fan, fins i tot, que el menjar sembli molt més bo del que és, ja que predisposen el nostre esperit a gaudir molt més d’aquest moment.

 

L’experiència que hom viu quan va a sopar al restaurant del Pla de la Cot de l’estació d’esquí de Pal és d’aquelles que costa d’oblidar. No tant pel menjar, que també és prou bo, sinó per l’entorn màgic i especial en el que té lloc aquest acte, al bell mig de les pistes d’esquí a 2.050 metres d’altitud, envoltats de neu, de muntanyes i d’una tranquil·litat poc habitual acostumats al rebombori de gent de qualsevol estació d’esquí. D’entrada, la forma d’arribar al restaurant del Pla de la Cot ja anticipa la més que probable agradable vetllada. Un cop s’aparca al cotxe a la mateixa estació d’esquí de Pal es pot pujar al restaurant amb esquís de muntanya, amb raquetes o caminant, una ascensió d’una mitja hora que es fa de nit, a les fosques i que serveix, alhora, per anar obrint la gana. Si pel contrari no tenim ganes de gaire exercici abans de sopar, sempre podem optar per pujar al Plat de la Cot amb la retrac, la màquina que serveix per trepitjar la neu de les pistes mentre aquestes romanen tancades i que, a més, també permet transportar persones. En cas de fer-ho així, és molt recomanable portar els esquís igualment, carregar-los a la retrac i fer la baixada després de sopar esquiant. Una experiència única que fa inoblidable un sopar com aquest.

 

La cuina està dirigida pel xef Jean Michel Restoin. Inicialment es podria pensar que, tractant-se d’un restaurant d’unes pistes d’esquí podria ser senzilla i sense cap complicació. Tot i això, la sorpresa és majúscula quan et comencen a portar els entrants que formen part dels diferents menús que tenen, els dos més destacables els basats en les seves dues especialitats: la fondue i la raclette. El menú inclou diversos entrants ben elaborats com els bunyols de bacallà acabats amb un arrebossat deliciós de tinta de calamar servit amb un espectacular troc de carbó que, en un primer moment, despista una mica i fa pensar que l’arrebossat del bunyol és del mateix carbó. Un joc que ja deixa entreveure les intencions del xef Jean Michel. També com a entrants ofereixen una crema de carbassa lleugera i equilibrada, unes croquetes de pollastre prou bones i un trinxat andorrà a base de col, patata, botifarra i cansalada. Potser amb tot plegat ja hauríem sopat, però el plat fort ve després, amb la fondue o la raclette, aquesta darrera presentada com ha de ser, amb la peça sencera de formatge i el grill i la pala per anar-lo rascant mentre es va fonent. I per acabar, un assortiment deliciós de tres postres format per una mena de crema pastissera, una porció de tatin de poma i un tallet de brownie de xocolata. Un menú prou complet amb el que, si us agrada el formatge, gaudireu d’allò més.

 

Tot sigui dit, no deixa de sorprendre com un restaurant típic d’una estació d’esquí, com a mínim durant el dia, ple i amb una cuina fàcil basada sobretot en la rapidesa, es pugui transformar d’aquesta manera a les nits. L’experiència gastronòmica és ideal per viure-la amb amics i colla, encara que també es pot gaudir de l’encant del lloc en parella, ja que el restaurant és prou gran i té dues plantes. Si es desitja estar més tranquil, el millor és demanar que ens ubiquin en un racó de la planta superior, així estarem més allunyats de la passió amb que alguns grups d’amics viuen aquesta experiència, més si tenim en compte que la ingesta d’alcohol, en aquestes altures, comença a produir els seus efectes pertorbadors abans del que un es pensa.

 

El restaurant del Plat de la Cot és el lloc ideal per viure una experiència gastronòmica única. Una experiència que comença molt abans de sopar, des del moment que baixem del cotxe i comencem a pujar per les pistes d’esquí en plena nit, amb el mitjà que sigui, i que acaba una bona estona després amb un agradable descens nocturn per les pistes. Entre aquests dos moments únics i difícils d’oblidar, un sopar deliciós on el formatge és el protagonista, envoltats d’un entorn màgic que, tot i el fred, és recomanable palpar sortint una estona a la terrassa del restaurant i observant el perfil de les muntanyes nevades que l’envolten.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Pla de la Cot Ski & Lounge
Price
EUR 40