restaurant-kak-koy

Preu mig: 45€
Cuina: japonesa
Ideal per: parella, amics
Ubicació: Barcelona – Ciutat Vella
 
93 302 84 14
c/ Ripoll, 16. 08002 Barcelona
www.koyshunka.com

DESTACAT

  • Si us agrada l’aroma a fumat, aquest és el vostre restaurant ja que n’és l’especialitat de la casa. Tot i això, l’equilibri del fumat és excepcional i no predomina en excés.
  • És un local amb força moviment que disposa de 2 taules grans, altes i allargades i 3 de petites. Ideal si no us importa compartir taula i no teniu pensat fer gaire sobretaula.
  • Imprescindibles: les ostres de Gillardeau amb salsa ponzu o a la brasa, el sashimi de calamar, el pop i la parpatana de tonyina.
  • Pels amants de les postres japoneses, el mochi del Kak Koy és una delícia.
L’essència de la brasa japonesa

 

A mesura que l’oferta gastronòmica de restaurants japonesos ha anat creixent a Barcelona des de l’obertura del Yamadori al 1977, el primer restaurant d’aquell país obert a la ciutat comtal, poc a poc hem vist com l’oferta de cuina nipona s’ha anat especialitzant. Així, actualment trobem tot tipus de restaurants japonesos a Barcelona: començant pels tradicionals establiments de sushi, sashimi i makis, els més abundants i amb els quals s’introduí aquesta cuina a la ciutat, passant pels teppanyaki on el cuiner prepara els plats en una planxa davant dels comensals, els restaurants de ramen o udon tan populars entre la gent jove, fins als característics i més moderns sumiyaki o robatayaki, dos tipus de cuina japonesa que acaben d’aterrar a la ciutat de la mà de dos restaurants excel·lents, el Carlota Akaneya i el Kak Koy respectivament.

 

Ambdues tècniques, el sumiyaki i el robatayaki, basen la cocció dels aliments damunt de brasa de carbó vegetal. En el primer cas, és el propi comensal qui diposita i cou els aliments damunt de la brasa i, en el segon, ho fa el cuiner del restaurant. No és d’estranyar, doncs, que quan s’entra al Kak Koy, des del primer moment, ens envaeixi una subtil i agradable aroma a fum. Una aroma que no ens abandonarà al llarg de l’àpat i que trobarem present en molts dels plats de la carta de l’esmentat restaurant com per exemple els edamame a la brasa, pica pica típic japonès per obrint boca mentre esperem la resta de plats, les ostres de Gillardeau a la brasa, excepcionals, o qualsevol dels altres plats a la brasa a base de pollastre, vedella wagyu, calamars, navalles o gambes. Triem el que triem, el comú denominador que ens guiarà a través d’aquest viatge gastronòmic serà, irremeiablement, l’aroma a fum.

 

La carta és curta i clara, senyal potser de la joventut de l’establiment (va obrir a l’octubre de 2015) i reflex del minimalisme i perfeccionisme japonès instigat pel xef Hideki Matsuhida qui també regenta els reputats Shunka i Koy Shunka. Sent el germà petit dels tres i arrossegant la fama dels primers, des de què va obrir el Kak Koy ha atret un públic ja fidel i nombrosíssim com es pot comprovar a voltes quan s’intenta reservar. Ni les característiques peculiars del local, on dues grans taules de marbre altes i allargades serveixen de suport als àvids comensals que han de compartir forçosament l’experiència, fet que no permet àpats relaxats ni llargues sobretaules, han suposat un fre perquè cada cop més gent frisi per delectar-se amb l’increïble aroma fumada del robatayaki del Kak Koy.

 

Si per alguns aquest format de restaurant, atrevit i animat, pot ser un impediment, per altres pot ser tot un espectacle, doncs, a part de tenir la possibilitat fins i tot d’acabar parlant amb els comensals del costat, es pot gaudir del show culinari que se’ns mostra sense miraments a l’altra banda de la taula. Precisament és aquesta característica, la cuina vista, la que confereix al Kak Koy un encant especial ja que permet veure en tot moment, a curta distància, com s’elaboren els plats. Una experiència fantàstica poc habitual que suposa un atractiu ja de per si.

 

Encara que la brasa és present en molts dels plats de la carta, també n’hi ha d’altres que ens permeten anar variant l’aroma predominant de l’àpat com la tempura de calamar, les anxoves amb tofu, l’ostra de Gillardeau amb salsa ponzu, el sashimi de calamar o el temaki de tonyina picant per exemple. Tots els plats són francament bons i el problema és haver de renunciar a alguns d’ells, encara que sempre es pot tornar al Kak Koy en una altra ocasió per acabar de descobrir les excel·lències de la mà del xef Hideki Matsuhida. L’avantatge però, tot sigui dit i si es pot veure com una avantatge, és que les racions són força petites, similars a una tapa o platillo, per la qual cosa en un mateix àpat es pot acabar provant forces coses.

 

Brasa, fum, cuina vista, interacció, diversió i alegria sense renunciar al perfeccionisme, tècnica depurada i matèria primera de gran qualitat tan característics de la cuina japonesa ben elaborada. Al·licients que han sabut conjugar i resumir en dues paraules, Kak Koy, fent al·lusió al foc (la brasa) i la paraula Koy, nexe d’unió amb el seu germà gran, el reputat Koy Shunka.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Kak Koy
Price
EUR 45