restaurant-la-taquería

Preu mig: 20€
Cuina: mexicana
Ideal per: parella, amics
Ubicació: Barcelona – Eixample dret
 
931 261 359
Passatge de Font, 5. 08013 Barcelona
www.lataqueria.eu

DESTACAT

  • Els plats són senzills, gens pretensiosos i tal com ens els servirien a qualsevol ciutat de Mèxic. Aquest és l’encant de La Taquería.
  • Local força petit, acollidor i amb molta ànima. Sempre està ple, així que cal reservar.
  • Si no heu tastat mai les micheladas, és un bon lloc per fer-ho.
  • La relació qualitat-preu és immillorable i les racions abundants. Millor ser cautelós a l’hora de demanar i, si cal, afegir més plats al final.
Autèntic menjar mexicà de carrer

 

La història de La Taquería és un bon reflex de l’enyorança que hom sent quan és lluny de casa i troba a faltar aquells sabors i aromes als que estava tan acostumat. Això és el que succeí al Rodrigo i l’Héctor, mexicans, després de viure a Barcelona uns anys. Per estrany que resulti, més si tenim en compte que ja existien uns quants restaurants mexicans a la ciutat comtal, el Rodrigo i l’Héctor no acabaven de sentir-se com a casa quan anaven a menjar en un d’aquests restaurants. En molts d’ells se servia menjar més aviat tex-mex i no precisament aquell que ells estaven acostumats a menjar quan caminaven pels carrers de qualsevol ciutat mexicana.

 

Així fou com el Rodrigo, l’Héctor i el Marc, català i company de pis de l’Héctor, decidiren començar a organitzar festes privades pels seus amics mexicans per sentir-se una mica més com a casa. Unes festes on, a part d’estar envoltats de bons amics, es podia degustar plats mexicans que ells mateixos elaboraven reproduint tan bé com sabien aquells que recordaven de quan voltaven pel seu país.

 

Les festes mexicanes poc a poc s’anaren consolidant, fet que els permeté, per una banda, formar un grup ampli d’amics i, per l’altra, profunditzar i millorar aquell seguit de plats autòctons mexicans basats en la gastronomia urbana que tan enyoraven de Mèxic. Dos fets que foren cabdals per decidir-se a obrir La Taquería, ara fa uns 5 anys, ben a prop de la Sagrada Família de Barcelona. Cap dels 3 fundadors havia treballat en restauració amb anterioritat, però les ganes de començar un projecte comú i tenir un espai a Barcelona on poder oferir autèntic menjar mexicà van ser motius suficients per impulsar-los a obrir el restaurant.

 

Els primers clients estaven assegurats. Després de tantes festes, tot aquell reguitzell de mexicans i mexicanes que hi assistien ja tenien un lloc definitiu on reunir-se i gaudir de la gastronomia del seu país. Com no podia ser d’una altra manera, el boca-orella feu la seva feina i, de forma ràpida, els clients autòctons començaren a mesclar-se amb els primers. El resultat és el que presenta avui La Taquería: un local sempre ple de tot tipus de gent.

 

Després de 5 anys, La Taquería s’ha convertit en un dels restaurants mexicans de referència a Barcelona, on poder degustar autèntic menjar mexicà fet i servit per mexicans. La relació qualitat-preu és immillorable (per alguna cosa sempre està ple) i en tot moment es respira una autenticitat i ànima que molts restaurants no tenen. Ja sigui per la decoració del local, pel servei, pel menjar o, probablement, per tot una mica, el fet és que quan un menja a La Taquería percep realment que està tastant una cuina autòctona i amb personalitat, sense les pressions homogeneïtzadores de la cuina internacional que sovint pretén suavitzar i estandarditzar els gustos per arribar a quant més públic millor.

 

El menjar, senzill i deliciós, és coherent amb una manera de fer, pensar i ser. No espereu elaboracions complicades. El més complicat que trobareu a La Taquería seran els noms dels plats. Per picar sempre es pot començar amb un guacamole o nachos, dos plats certament internacionals que no podien quedar fora de carta. Pels més atrevits, i amants del picant com jo, es pot optar pels jalapeños farcits de formatge i banyats en recaudo de jitomate. Piquen, però us aniran bé per anar obrint la gana.

 

Per continuar, el millor és demanar diversos plats i compartir-los. Les cassoletes són ideals per acompanyar tacos, tant la Marranita a base de cansalada de porc guisada amb salsa de tomàquet verd, ceba i nopal, la Chismoza, amb tires de chile poblano saltades amb ceba, elote, crema i formatge com la Xochimilco, tires de nopal rostides a la planxa amb ceba. Si la cassoleta se serveix en aquest recipient, d’aquí el seu nom, els alambres són semblants però servits en plat. En aquest cas els elaboren amb carn, cansalada, ceba i pebrot i els acompanyen també amb tortillas per poder fer els tacos. Una manera diferent de degustar-los són les quecas, quesadillas en tortillas de farina de blat amb formatge fos i farcides de flor de carbassa, rajas, huitlacoche o xampinyons. I, per acompanyar qualsevol dels plats, les seves 4 salses, deliciosament picants.

 

Les opcions no acaben aquí i, com no podia ser d’una altra manera, podeu canviar o afegir als plats anteriors una orden de 4 tacos amb el farcit que més us agradi. O bé, descansar de tacos i demanar una cassola de formatge fos. Sigui com sigui, és fàcil d’entendre que, després d’un festival gastronòmic mexicà així, costi arribar a les postres. En aquest cas, sempre podeu ajudar-vos d’una mica de mezcal per fer baixar l’àpat i decidir, si us animeu a tastar les postres o, pel contrari, doneu per acabada la vetllada.

 

Així doncs, no ens equivocaríem si concloguéssim que l’experiència gastronòmica compleix fidelment l’objectiu dels seus fundadors: apropar l’autèntica gastronomia mexicana que qualsevol de nosaltres pot trobar-se als carrers de les ciutats mexicanes. Una experiència tan satisfactòria que, com es pot observar des del primer cop que s’hi va, porta un i altre cop als clients de nou a La Taquería.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
La Taquería
Price
EUR 20