restaurant-espai-kru

Preu mig: 100€
Cuina: d’autor, peix i marisc
Ideal per: íntim, parella, amics
Ubicació: Barcelona – Poble Sec
 
934 234 570
C/ Lleida, 7. 08004 Barcelona
www.espaikru.com

DESTACAT

  • A l’Espai Kru, la matèria primera, especialment el peix i el marisc, és l’autèntica protagonista. Excel·lent, magnífica, sublim i servida en la majoria de casos crua, ja sigui sola o acompanyada d’altres elements que la fan encara millor, o lleugerament cuita en d’altres.
  • Sigui quina sigui l’opció per la que us decanteu, encertareu. Això sí, no us podeu perdre les ostres, l’escopinya de les Rías Baixas, qualsevol dels peixos crus i, si sou de carn, el tàrtar de carn o el wagyu a la brasa.
  • Si no acabeu de saber quins plats triar, deixeu-vos aconsellar. La carta permet provar forces coses, ja que el preu del marisc és per peça i es poden fer mitges racions dels peixos.
  • El local és correcte, encara que no destaca especialment, i el servei és millorable, però la matèria prima és tan deliciosa que el més probable és que eclipsi la resta. Molt més acollidor a la nit, amb poca llum, que de dia.
  • Les postres no estan a l’alçada de la resta de la carta. Senzilles i sense cap vincle amb l’experiència gastronòmica viscuda.
Buscant l’essència del producte

 

Sóc del parer que, si la matèria primera és bona, millor no transformar-la gaire amb elaboracions culinàries pesades i abrasives on, al cap i a la fi, s’acaba perdent l’essència del producte. Ni tampoc acompanyar-la en excés d’altres ingredients que, emprats equívocament i amb mal criteri, acaben per posar en segon terme el que precisament volíem destacar. Llevat de comptades excepcions, és clar, com ens han demostrat i ens continuen demostrant alguns cuiners excepcionals que han sabut transformar productes de mil maneres, en alguns casos amb tècniques d’elaboració inimaginables fa uns anys, i presentar-los als comensals de les maneres més inversemblants. Tot plegat, sense perdre ni un gra de l’essència mateixa del propi producte.

 

Ambdues coses les tenen ben clares a l’Espai Kru, la nova aposta dels germans Iglesias ubicada a la planta superior del restaurant que tanta fama els ha donat, l’apreciada marisqueria Rías de Galicia. Una aposta, tal com diuen ells, més informal, divertida, imaginativa i, perquè no dir-ho també, més econòmica que la casa mare, però amb la mateixa essència i excel·lent matèria primera. Els 3 germans Iglesias, el Juan Carlos, el Pedro i el Borja, tenien clar que la gastronomia actual demandava també espais on gaudir de noves experiències i, tenint tant a prop com tenien la matèria primera d’altíssima qualitat, era gairebé una evolució natural l’aparició de l’Espai Kru.

 

L’espai està pensat, en certa manera, per apropar la cuina als comensals, ja que consta d’una barra on els cuiners preparen la majoria de plats freds. Els calents, per altra banda, es preparen a la cuina del pis inferior, compartida amb la sala del Rías de Galicia. També es remarcable la barra de cocteleria ubicada a l’entrada. Una barra on un bàrman com cal prepara deliciosos beuratges que tant poden amenitzar la nostra arribada com permetre’ns allargar la sobretaula una bona estona acompanyats d’un bon còctel. Cal a dir que l’ambient és especialment agradable a la nit, on la lluminositat és la justa per crear un caliu especial que ens acompanyarà durant tot l’àpat i ens farà fruir encara més de l’experiència. Evidentment, aquest caliu especial que té de nit es perd de dia, on la llum diürna penetra a la sala pels seus grans finestrals i l’experiència es viu d’una altra manera.

 

La proposta gastronòmica de l’Espai Kru es basa en dos grans pilars. El primer d’ells, i el que dóna origen al nom de l’establiment, és la cuina elaborada sense foc, principalment producte cru, lleugerament adobat o conservat en salaó. És el capítol més destacat de la carta del restaurant i on recomano centrar els esforços de l’àpat, doncs el diferencial dels plats que s’hi ofereixen és notori respecte al que podem trobar en d’altres restaurants. Sobresurten especialment les ostres amb salsa ponzu, les escopinyes de les Rías Baixas, l’escamarlà del Mediterrani amb llet de tigre de maracujà, els peixos crus, sobretot la tonyina, i el tàrtar de carn.

 

El segon pilar de l’oferta gastronòmica de l’Espai Kru s’erigeix al voltant de la cuina elaborada amb foc. Aquí trobem alguns plats que bé poden servir per anar obrint la gana, i que recomano fervorosament, com les croquetes de gamba i cabra de mar o les anxoves en salaó amb pebrot al forn i formatge manxego. Una excel·lent elecció per passar després a degustar qualsevol peça de marisc cru o algun dels plats de marisc que ofereixen en aquest apartat de cuina elaborada amb foc. La resta de plats classificats com a tal són un arròs, un parell de peixos i un parell de carns. Són racions consistents que podríem classificar com a segons plats i que poden servir per tancar l’àpat. Si la nostra intenció és provar forces coses, probablement és millor no decantar-se per alguna d’aquestes opcions, tret del wagyu a la brasa. Un tros de carn servit ja filetejat, fàcil de compartir, que se serveix acompanyat d’una pedra ben calenta per poder passar-hi breument els trossos de wagyu i assaborir-los en tota la seva plenitud.

 

El punt crític se l’emporten les postres. Si fins aquest moment l’experiència gastronòmica es basava en una matèria primera inigualable servida crua o lleugerament cuita per destacar-ne la seva essència, les postres no tenen res d’especial i, fins i tot, algunes són les mateixes que s’ofereixen en d’altres establiments del grup. En fi, unes postres mancades d’essència que poc tenen a veure amb la filosofia de l’Espai Kru.

 

Llevat d’aquest últim punt, l’Espai Kru és un restaurant on es pot gaudir d’una experiència única, essencialment per el tipus de producte que s’hi ofereix, molt difícil de trobar en d’altres establiments de la ciutat de Barcelona.

 

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Espai Kru
Price
EUR 100