Skip to content

6 Comments

  1. Jaume
    5 abril, 2016 @ 11:23

    Jo en comptes de suc de llimona hi poso una mica de pa sec sucat amb vinagre, i sé d’altres persones que també ho fan així. Suposo que l’important és que s’hi afegeixi un àcid perquè pugui lligar.

    Reply

    • Pau
      15 abril, 2016 @ 00:20

      Hola Jaume! Gràcies per compartir-ho. En el meu cas sempre faig servir una mica de suc de llimona, però suposo que el pa sucat amb vinagre deu fer el mateix efecte. L’àcid es fa servir principalment com a conservant i per evitar que es talli l’allioli, és a dir, aporta estabilitat a la salsa. 🙂

      Reply

  2. Carxot
    18 abril, 2020 @ 18:07

    Disculpeu, però l’allioli és sempre sense ou. Quan té ou, és maionesa amb all. Jo el faig, matxucant molt bé l’all a l’inici, abans d’afegir-hi l’oli. Aquest factor no el salva de que és pugui anegar, però augmenta molt la possibilitat de que surti bé. Si us plau, mantenim les tradicions -les que valen la pena, i aquesta n’és una- i mantenim l’all-i-oli. Sense ous ni embafamentes.

    Reply

    • Pau
      19 abril, 2020 @ 10:37

      Hola Jordi! I tant, l’allioli sempre sense ou. Amb ou, com bé dius, és una maionesa amb all. Encara que a vegades va bé remarcar-ho, perquè hi ha gent que no ho té tan clar. 🙂 Una abraçada!

      Reply

    • Tona 51
      21 abril, 2020 @ 10:16

      És ben cert, l’allioli mai porta ou, jo havia ajudat al meu avi a fer-ne, aguantant-li el setrill i que caigués l’oli molt lentament, no al mig del morter sinó lliscant pel costat i, al passar la massa del morter s’incorpora, amb un no res, tenia el morter ple amb una bon allioli ben lligat.

      Reply

      • Pau
        21 abril, 2020 @ 11:47

        Quins bons records Mª Antonia! Jo també ho faig així, fent que l’oli caigui pels costats i anar movent la mà de morter. Certament, si t’ajuda algú va molt bé… Una abraçada!

        Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *