Skip to content

Passió culinària

Probablement vaig començar a cuinar per necessitat, quan encara era un vailet i no tenia ni 15 anys. El fet d’haver d’anar a dinar a casa alguns dies entre setmana i trobar-me sol a la cuina davant dels fogons em va obligar a desenvolupar una certa sensibilitat per la cuina fonamentada, en aquella època, per un sentiment de supervivència innat. Cuinar o passar gana. No tenia opció. I, posats a cuinar, millor passar-s’ho bé i intentar que el resultat fos el més satisfactori possible. Va ser un bon aprenentatge, totalment autodidacte, basat en la prova i l’error i amb l’única ajuda d’algun receptari que tenia a casa i fitxes de receptes escrites a mà que la meva mare havia anat recopilant de la família i amigues. Un aprenentatge sense Internet, que tot just començava a néixer.

Des d’aleshores, la meva passió per la cuina i la gastronomia no ha parat de créixer. Si en començar amb prou feines cuinava per mi i la meva satisfacció personal, tan bon punt vaig acabar la universitat, em vaig posar a treballar i vaig començar a viure amb altra gent, de seguida vaig agafar el gust a cuinar pels altres. Quin plaer més gran veure la cara de satisfacció dels amics quan menjaven algun dels meus plats! Una sensació que aviat em portà a estudiar cuina a l’escola Hofmann de Barcelona i endinsar-me cada cop més en el món de la cuina i la gastronomia, tant a nivell personal com professional.

La meva passió culinària s’ha anat materialitzant al llarg dels anys en un receptari propi, principalment de receptes autòctones i força tradicionals, que vaig perfeccionant i polint. Un receptari pràctic i útil ideat per tenir sempre a l’abast les receptes que elaboro. D’altra banda, també he tingut la sort de poder complementar aquesta afició amb una dilatada experiència en menjar fora de casa. Un bagatge conjunt que m’ha ajudat a ser més crític i poder valorar amb consciència les experiències gastronòmiques viscudes als restaurants i explicar de forma planera i entenedora les receptes que elaboro. Aquí teniu el resultat de tot plegat. Ara, a gaudir de la nostra passió!

Pau López

Per posar-vos en contacte amb mi podeu enviar-me un email a: pau@factorgastronomic.com

Passió culinària