recepta-brou-de-pollastre

 

A vegades, potser moltes vegades, és bo començar pel començament. I no ho dic envà, doncs hi ha qui és partidari de saltar-se els començaments i anar directament al final. Podríem admetre tal procedir si qui ens el presenta és un bon coneixedor de la matèria, en qui confiem i tenim garanties de què coneix els fonaments i l’essència del que parla, a qui podríem preguntar com ha arribat a tal resultat i ens sabria respondre amb pèls i senyals, pas per pas, com ho ha aconseguit. Pel contrari, alguns aventurats amants de la rapidesa i l’estètica superficial, prefereixen començar pel final i obviar l’aprenentatge i saviesa que aporta el fet de començar pel principi, saltant-se tots aquells passos intermedis que algú, en algun moment, va haver de fer per arribar a tal conclusió. A tots aquests aventurats, els recomano que, si volen gaudir i entendre la cuina, comencin pel començament i aprenguin a dominar la tècnica, abans d’endinsar-se a elaborar certes receptes. Aprendre els diferents tipus de talls amb ganivet, fer un bon sofregit, elaborar diferents tipus de masses… i fer bons brous i fumets, com el brou de pollastre que aquí presentem i que podreu fer servir en tantes i tantes receptes o, senzillament, degustar-lo com una sopa. No té gaire secret, és fàcil de preparar i podeu jugar una mica amb les verdures, les herbes aromàtiques i la quantitat de pollastre per descobrir diferents resultats. Com haureu deduït, a mi, m’agrada començar pel començament.

 

Ingredients per a 3 litres de brou de pollastre

3,5 litres d’aigua mineral natural
Oli d’oliva verge extra
POLLASTRE:

1 carcanada i el coll del pollastre escaldats

1 kg d’ales de pollastre

1 tros de gallina

VERDURES:

1 ceba

2 pastanagues

1 porro

1 branca d’api

1 nap

1 xirivia

HERBES, ESPÈCIES I CONDIMENTS:

1 fulla de llorer

1 branca de julivert

1 branca de farigola

1 c.c. de pebre blanc en gra

1,5 c.s. de sal

(c.s.: cullerada sopera ; c.c.: cullerada de cafè)Preparació del brou de pollastre

  1. Pelar i trossejar les verdures (fer trossos grans).
  2. Blanquejar les carcasses de pollastre, les ales i la gallina per treure’n les impureses (submergir-ho en aigua freda, portar-ho a l’ebullició, apagar el foc, escumar i colar). Reservar.
  3. En una olla gran amb un raig d’oli d’oliva, saltar les verdures durant uns minuts. No cal sofregir-les gaire estona, només perquè alliberin les aromes.
  4. Afegir el pollastre i la gallina, les herbes, les espècies, la sal i l’aigua, tapar i portar-ho a l’ebullició.
  5. Baixar el foc i deixar coure el brou de pollastre a foc lent i tapat durant un mínim de 3 hores.
  6. Escumar sovint, és a dir, retirar l’escuma (les proteïnes del pollastre coagulades) que es va formant a la superfície del brou amb l’ajuda d’una escumadora.
  7. Deixar refredar el brou de pollastre, desengreixar si volem que quedi més suau (retirar la capa de greix que es forma a la superfície) i passar pel colador xinès.
  8. Podeu aprofitar el brou de pollastre per menjar-vos-el com una sopa o aprofitar-lo per qualsevol altra preparació on fos de menester (risottos, arrossos, cremes, etc).
Resumen
recipe image
Nombre receta
Brou de pollastre
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
41star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)