recepta-costelles-de-cabrit-arrebossades

 

Alguns plats evoquen records a la memòria, sovint relacionats amb la infantesa. Tan sols nombrar-los, veure’ls o, senzillament, olorar-los són capaços de fer-nos reviure situacions i transportar-nos al moment en una altra època. Probablement cadascú té uns plats concrets que li porten aquests records i eren característics del seu ambient familiar. Algunes d’aquestes preparacions eren tan pròpies del seu entorn que difícilment es repetien en d’altres. No obstant, és curiós veure com certs plats comparteixen aquesta capacitat per damunt d’altres.

 

Les costelles de cabrit arrebossades potser són un d’aquests plats de la memòria col·lectiva. Una carn tendra i fina, gustosa, que un cop arrebossada i fregida esdevé una menja memorable. Costa imaginar-se-la preparada d’una altra manera, car correríem el risc de malmetre l’exigua carn aferrada a uns ossos tan petits. El fregit breu i a foc viu la protegeix d’una cocció excessiva i abrasiva i, perquè no dir-ho, li aporta uns sabors torrats que la complementen. Una combinació, junt amb la textura cruixent, que meravella a grans i petits. I, de ben segur, deixa una petjada persistent a la memòria que no s’esborra amb el pas dels anys.

 
 

Ingredients per a 2 persones

8 costelles de cabrit
Farina
1 ou
Farina de galeta (pa ratllat)
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extraPreparació de les costelles de cabrit arrebossades

  1. En un plat fons, batre l’ou, en un plat pla posar-hi farina i en un altre, farina de galeta (pa ratllat).
  2. Salpebrar les costelles de cabrit.
  3. Enfarinar primer les costelles de cabrit, passar-les després per l’ou batut i finalment arrebossar-les bé amb la farina de galeta.
  4. Fregir per immersió en abundant oli d’oliva les costelles de cabrit arrebossades fins que adquireixin un color daurat i les veiem cruixents.
  5. Reservar les costelles de cabrit arrebossades damunt de paper absorbent per tal d’eliminar l’excés d’oli.

 

Resumen
recipe image
Nombre receta
Costelles de cabrit arrebossades
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)