recepta-pollastre-arrebossat-avia-maria

 

La cuina de les àvies. Un títol que bé podria servir per un best seller gastronòmic i que resumeix, sense necessitat de gaires més explicacions, un saber i experiència d’un valor incalculables. Tan de bo fos senzill recollir aquest coneixement en algun mitjà que permetés conservar-lo indefinidament, poder-lo consultar quan fos de menester i reproduir-lo a la perfecció. Malauradament, la cuina és quelcom més que un conjunt d’ingredients i tècniques d’elaboració i cocció. La cuina també és amor i això, conscient o inconscientment, ho tenien clar les nostres àvies. Quelcom impossible de quantificar i parametritzar per reproduir-ho en sèrie.

 

En el meu cas particular, hi ha una recepta que va tan lligada a la meva àvia Maria que no podia donar-li un altre nom que no fos el de pollastre arrebossat Àvia Maria. Amb el perdó de totes aquelles persones que, com jo, van gaudir d’aquesta deliciosa menja durant la seva infantesa. La recepta no té gaire misteri i la seva senzillesa és un reflex del tipus de cuina que practicaven moltes de les nostres àvies els dies de cada dia. Fer les coses simples i fàcils sol portar temps, a diferència del que algun ignorant benintencionat pugui pensar. El més difícil és fer les coses realment fàcils. I la recepta d’aquest pollastre arrebossat n’és un exemple. El fet de macerar els filets de pollastre amb el suc de llimona permet trencar les fibres del pollastre i fer-lo més tendre, la canyella mòlta ajuda a perfumar la carn i el fregit final, una cocció breu en oli d’oliva ben calent, permet aconseguir una textura melosa i gens seca. Un procés que, ben reflexionat, té sentit, encara que les nostres àvies ho fessin tan fàcil i amb tan amor que no els calgués parar a pensar ni un moment en tot aquestes elucubracions.

 

Ingredients per a 2 persones

1 pit de pollastre a filets molt prims (aprox. 6 talls)
1 llimona
Canyella en pols
Farina
1 ou
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extraPreparació del pollastre arrebossat Àvia Maria

  1. Salpebrar els filets de pollastre, afegir una mica de canyella en pols i deixar-los macerar amb el suc de la llimona durant 1 hora.
  2. Passat aquest temps, enfarinar els filets de pollastre macerats, passar-los per ou batut i fregir-los en abundant oli d’oliva fins que estiguin daurats, poc menys d’1 minut per cada costat. No cal fregir-los molt perquè són molt prims i es fan de seguida.
  3. Deixar reposar els filets de pollastre arrebossat sobre paper secant per tal d’eliminar l’excés d’oli.

 

Resumen
recipe image
Nombre receta
Pollastre arrebossat Àvia Maria
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)