recepta-pizza-de-burrata-i-tomaquet-sec

 

Habitualment s’associa la pizza amb una massa rodona recoberta de salsa de tomàquet, formatge i algun ingredient més. En molts casos és així, però la pizza italiana abasta moltes més possibilitats. Així, trobem pizzes blanques, sense salsa de tomàquet, pizzes sense formatge, o pizzes que no acaben de ser ben bé una cosa i l’altre com per exemple la pizza de burrata i tomàquet sec. Certament porta formatge, però no tal com ens l’imaginaríem en una pizza qualsevol, fos per sobre formant filaments cada cop que ens portem un tros a la boca.

 

En el cas de la pizza de burrata i tomàquet sec, s’enforna primer la massa amb el tomàquet i en treure la pizza del forn hi afegim la burrata esmicolada, els trossos de tomàquet sec i, opcionalment, un raig d’oli de tòfona. Una pizza que no té gaire secret. I potser és aquí on rau la seva màgia, ja que amb poca cosa, com en la majoria de pizzes, podem crear un plat deliciosament saborós. Si la pizza ha conquerit mig món, o tot sencer, deu ser per alguna cosa.

 

Ingredients per a una pizza per a 1-2 persones

250 g de massa de pizza
75 g de salsa de tomàquet amb alfàbrega
Orenga (al gust)
1 burrata de 125 g
50 g de tomàquet sec tallat a trossets
Opcional: un raig d’oli de tòfona
Preparació de la pizza de burrata i tomàquet sec

  1. Pre-escalfar el forn a 220 ºC amb la funció a dalt i a baix.
  2. Estirar la massa de pizza amb un corró, o amb les mans si sou hàbils, vigilant no trencar la massa. Posar la massa estirada a sobre d’una safata de pizza o sobre paper de forn.
  3. Escampar la salsa de tomàquet amb alfàbrega per sobre i posar-hi una mica d’orenga (al gust).
  4. Enfornar durant 10-12 minuts a 220 ºC fins que veiem que estigui prou feta. Aquesta pizza no cal enfornar-la tanta estona com les pizzes que porten formatge ja que el fet de no portar-ne fa que no sigui tan humida i es cogui més de pressa.
  5. Apagar el forn, retirar la pizza i, un cop fora, afegir-hi la burrata esmicolada amb els dits i els trossos de tomàquet sec.
  6. Opcionalment, afegir un bon raig d’oli de tòfona a la pizza de burrata i tomàquet sec.
  7. Deixar reposar la pizza un parell de minuts perquè s’alliberin bé les aromes i els ingredients acabats de posar acabin d’agafar escalfor.

 

Resumen
recipe image
Nombre receta
Pizza de burrata i tomàquet sec
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)