recepta-carpaccio-ou-de-reig-amb-vinagreta

 

L’ou de reig és, sense cap mena de discussió, un dels millors bolets comestibles. De textura ferma i aroma suau, assoleix la seva plenitud palatal de ben jove, quan encara té forma d’ou i amb prou feines el barret ha començat a obrir-se pas entre el vel blanquinós que el protegeix en la seva etapa de creixement inicial. Trobar-lo entre els matolls en aquest estat jovenívol no és cosa fàcil. Una habilitat només reservada a experimentats boletaires. I per rar que pugui sonar, tampoc ho és trobar-los al Mercat, doncs són tan preuats que se solen reservar pels restaurants que aprecien el producte de qualitat, cosa bona al cap i a la fi. Els quatre ous de reig que algunes parades dels Mercats ofereixen, millor això que res, no acostumen a ser com els anomenats anteriorment i, malgrat conserven la seva aroma, ja han perdut la seva textura ferma i compactada que solen presentar quan són ben joves. Si mai tenim l’oportunitat d’adquirir-los ben petits, millor no vacil·lar i fer el dispendi necessari. Un bolet així no es mereix cap mena de dubte. Des del punt de vista gastronòmic, la seva versatilitat és de les més elevades que es podria exigir a un bolet. Es pot menjar cru, al vapor, saltat a la paella, amb arròs… i es pot assecar bé, fet que ens permet poder gaudir de la seva aroma molt més temps. Talment com el cep, bolet que encapçala amb l’ou de reig la llista dels bolets més apreciats des del meu humil punt de vista, amb el permís de la tòfona. Bolets així, delicats, lleugers i fragants, com millor s’assaboreixen són crus, laminats ben fins i acompanyats de ben poca cosa per evitar matar, precisament, allò que volem realçar. Un carpaccio d’ou de reig amb vinagreta bé podria ser el sopar d’un César.

 
 

Ingredients per a 2 persones

300 g d’ou de reig fresc
PER A LA VINAGRETA:

Oli d’oliva verge extra

Vinagre de Xerès

Sal

Pebre blanc
Preparació del carpaccio d’ou de reig amb vinagreta

  1. Netejar bé l’ou de reig amb un paper o drap de cuina humit.
  2. Tallar l’ou de reig a làmines fines i disposar-les ordenadament en un plat gran.
  3. Per fer la vinagreta, posar en un bol 4 parts d’oli d’oliva verge extra amb 1 part de vinagre, afegir un polsim de sal i pebre blanc acabat de moldre i mesclar bé amb una batedora de mà. No passar-se amb el vinagre per evitar que la vinagreta sigui molt forta.
  4. Amanir el carpaccio d’ou de reig amb la vinagreta per sobre. És un plat molt senzill, però una de les millors maneres de gaudir de l’aroma suau i perfumada d’aquest bolet.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Carpaccio d'ou de reig amb vinagreta
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)