recepta-melindros-casolans

 

La pastisseria té tres ingredients cabdals que es troben presents en multitud de receptes. Parlem de l’ou, la farina i el sucre. Evidentment n’hi ha més, com la mantega, la llet o el llevat, però ara no venen al cas. El fet sorprenent és com aquests tres ingredients, en funció de com els processem i amb què els acompanyem, donen peu a receptes tan i tan diferents. Bunyols, pans de pessic, magdalenes, brioixos, melindros i altres tipus de masses solen incloure aquests mateixos ingredients i, en canvi, acaben tenint textures i formes ben diferents.

 

L’essència més pregona d’aquests tres ingredients que acabem d’anomenar potser l’hem d’anar a buscar en els melindros. Un dolç que no porta cap més ingredient i permet entendre la contribució de cadascun d’ells al resultat final. Per una part, els ous se separen en dos i, mentre per una banda endolcim els rovells amb el sucre, per l’altra creem una massa escumosa i etèria amb les clares batudes a punt de neu. Aquesta escuma, cuidada com si fos or, és el que donarà lleugeresa als melindros un cop cuits. Només cal barrejar-hi amb compte els rovells d’ou endolcits, allò que aportarà gust al producte final i, finalment, afegir-hi la farina, l’ingredient que donarà estructura i consistència als melindros.

 

El repte d’aquestes preparacions tan senzilles és ser curós amb la tècnica i entendre bé el perquè de cada ingredient. Un aprenentatge fonamental que ens pot permetre construir uns fonaments sòlids que podem aplicar després en d’altres preparacions que fem.

 
 

Ingredients per a 35-40 melindros casolans

5 rovells d’ou
5 clares d’ou
100 g de sucre
100 g de farina
Sucre llustrePreparació dels melindros casolans

  1. Pre-escalfar el forn a 180 ºC.
  2. En un bol, batre els rovells d’ou amb la meitat del sucre fins que veiem que la barreja adquireix un to més blanquinós i una textura més esponjosa.
  3. En un altre bol, posar-hi l’altra meitat del sucre i les clares d’ou i batre-les a punt de neu.
  4. Barrejar suaument amb una espàtula les clares batudes a punt de neu amb els rovells. S’ha de vigilar que la mescla no perdi gaire volum.
  5. Incorporar la farina tamisada (per evitar que tingui grumolls). Fer-ho també amb l’espàtula, suaument per tal de mantenir l’esponjositat del conjunt.
  6. En una safata de forn, damunt de paper especial pel forn, formar els melindros amb l’ajuda d’una mànega pastissera (si no en teniu podeu fer servir una cullera). Eviteu posar-los molt junts perquè dins del forn creixeran de volum i es podrien arribar a tocar.
  7. Empolvorar els melindros amb sucre llustre.
  8. Enfornar els melindros 10 minuts a 180 ºC.
  9. Retirar els melindros casolans del forn, deixar que es refredin i ja es poden menjar.

 

Resumen
recipe image
Nombre receta
Melindros casolans
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)