recepta-mongetes-tendres-amb-patates

 

Totes les receptes són dignes, per més senzilles que siguin. I un plat present en moltes cases que se sol menjar setmana sí setmana també com són les mongetes tendres amb patates no podia quedar fora del receptari popular. Si reivindiquem la paella, el pollastre rostit o les croquetes per exemple, com símbols de la nostra identitat gastronòmica, també hem de posar al lloc que es mereixen les mongetes tendres amb patates. La recepta no revesteix cap complicació i es podria haver obviat, com fan alguns literats capficats en destacar només receptes de festa major o més glamuroses que unes senzilles mongetes tendres amb patates. No obstant, de fer-ho, hauríem passat per alt un plat cabdal i molt habitual en les llars del nostre país. Imperdonable.

 

L’èxit de la recepta rau en escollir bé les mongetes tendres i les patates, i bullir-les el temps just. Ni massa poc perquè quedarien dures ni massa temps perquè quedarien tan toves que es desfarien a la boca. Han de quedar al dente després d’aproximadament 20 minuts de cocció. En quant al tipus de mongeta, en trobem principalment 2 varietats: la perona, plana i allargada, i la fina, rodona i més petita. Particularment trobo més gustosa i amb més textura la mongeta perona, però cadascú pot fer servir la que li agradi més. En cas d’utilitzar la mongeta fina necessitareu algun minut menys de cocció ja que, en ser més petita, es bull més de pressa.

 

De varietats de patata n’hi ha un munt, però les més adients per les mongetes tendres amb patates són les de la varietat kennebec, monalisa o bufet, ja que són un tipus de patata més dura que aguanta millor el procés de cocció. Això sí: tampoc passarà res si us decanteu per un altre varietat que us agradi més.

 

Escollides les mongetes tendres i les patates només cal rentar-les bé, tallar-les i bullir-les el temps just. I un cop al plat, amanir-les amb un bon oli d’oliva verge extra, un xic de sal i, si us agrada, pebre negre acabat de moldre. Un plat de tota la vida que, per sort, encara perviu i que, per molt senzill que sigui, és indissociable de la nostra identitat gastronòmica.

 

Ingredients per a 2 persones

400 g de mongetes tendres
2 patates petites per bullir (kennebec, monalisa o bufet)
Sal
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
Opcional: 2 pastanagues petitesPreparació de les mongetes tendres amb patates

  1. Posar aigua a bullir amb sal.
  2. Tallar les puntes de les mongetes tendres i tallar-les a trossos d’uns 2 ó 3 cm d’ample.
  3. Pelar les patates i tallar-les a trossos mitjans o esquinçar-les. Opcionalment, també es pot afegir pastanaga pelada i tallada a trossos.
  4. Netejar bé sota l’aixeta les mongetes tendres i els trossos de patata.
  5. Bullir les mongetes tendres amb patates durant 20 minuts.
  6. Apagar el foc i escórrer.
  7. Servir les mongetes tendres amb patates amb oli d’oliva verge extra, sal i pebre negre acabat de moldre.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Mongetes tendres amb patates
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)