recepta-pizza-carbonara

 

En primer lloc demano excuses per utilitzar el nom de carbonara per fer referir-me a aquesta pizza, però no n’he trobat un altre que em servís per explicar de forma entenedora per tothom el conjunt d’ingredients que hem fet servir a sobre de la massa. Parlant dels espaguetis a la carbonara ja vam deixar prou clar que la salsa carbonara no porta nata líquida, també coneguda com crema de llet. No és necessari ni millora especialment el plat. En el cas de la pizza carbonara no és ben bé així, i un rajolí de nata líquida posat al final, un cop la pizza és fora del forn, li aporta un toc fresc i líquid que contrasta deliciosament amb el formatge calent i fos. La resta d’ingredients coincideixen amb els que hom faria servir per fer uns espaguetis a la carbonara: formatge parmesà, bacon i, opcionalment, ceba i ou. Aquests dos darrers ingredients, la ceba i l’ou, diem que són opcionals perquè, per una banda, no tothom fa servir ceba per fer la pasta a la carbonara i, per l’altra, l’ou fa que la pizza encara sigui més contundent del que és, així que, si la voleu més lleugera, podeu estalviar-vos-el. Amb tots aquest elements que acabem de comentar, teniu la possibilitat de fer diferents combinacions de pizza carbonara, totes elles amb una base similar i comuna, però amb un gust final particular. La millor manera per no cansar-se mai d’aquesta pizza.

 

Ingredients per a una pizza carbonara per a 1-2 persones

250 g de massa de pizza
75 g de salsa de tomàquet amb alfàbrega
Orenga
50 g de cansalada fumada (bacon) tallada a trossets
1 bon raig de crema de llet
Parmesà tallat a làmines fines
Opcional: ceba caramel·litzada o crua
Opcional: 1 ó 2 ous
MESCLA DE FORMATGES:

75 g de mozzarella tallada a dauets

75 g de formatge emmental ratllat

50 g de formatge raclette ratllat

 

Notes:

Es pot variar la quantitat de massa de pizza en funció de com ens agradi de gruixuda:

  • 200 – 250 g: massa fina
  • 250 – 300 g: massa normal
  • 300 – 350 g: massa gruixuda
Preparació de la pizza carbonara

  1. Pre-escalfar el forn a 220 ºC amb la funció a dalt i a baix.
  2. Estirar la massa de pizza amb un corró, o amb les mans si sou hàbils, vigilant no trencar la massa. Posar la massa estirada a sobre d’una safata de pizza o sobre paper de forn.
  3. Escampar la salsa de tomàquet amb alfàbrega per sobre i posar-hi una mica d’orenga.
  4. Repartir-hi la barreja de formatges (menys el parmesà) i les tires de cansalada fumada (bacon). Si es vol fer servir ceba caramel·litzada (o crua), posar-la en aquest moment també.
  5. Enfornar durant 15-20 minuts a 220 ºC fins que veiem que estigui prou feta. Si es vol posar ou a la pizza, posar-lo passats els primers 15 minuts, tornar a posar la pizza carbonara al forn, i enfornar-la 3-4 minuts més perquè la clara es coaguli i el rovell quedi cru.
  6. Apagar el forn, retirar la pizza i, un cop fora, posar-hi un bon raig de crema de llet i les làmines de formatge parmesà ben repartides.
  7. Deixar reposar un parell de minuts la pizza carbonara perquè la crema de llet i el formatge parmesà que acabem de posar agafin temperatura i quedi més saborosa.
Resumen
recipe image
Nombre receta
Pizza carbonara
Fecha publicación
Tiempo preparación
Tiempo cocción
Tiempo total
Valoración media
41star1star1star1stargray Based on 7 Review(s)